Kleine ondernemersregeling

Alles over de KOR (Kleine OndernemersRegeling)

We hebben in Nederland een goede startpositie als ondernemer, u krijgt leuke belastingvoordelen als startende ondernemer. De KOR-regeling is hier een goed voorbeeld van. Wanneer uw onderneming minder dan €1.883 aan BTW moet afdragen dan kunt u de BTW-vermindering toepassen. Wanneer u minder dan €1.345 aan BTW betaald dan krijgt u zelfs vrijstelling van het afdragen van BTW. Hulp van een boekhouder bij inzicht krijgen in uw jaarcijfers?

Als ondernemer bepalen of de KOR-regeling mag.

Pas aan het einde van het boekjaar kunt u definitief bepalen hoeveel BTW u berekend heeft in dat jaar. Dan weet u namelijk ook pas zeker hoeveel BTW u gerekend heeft binnen uw onderneming. Er worden bepaalde eisen gesteld aan de KOR.

  • U bent een ondernemer binnen een eenmanszaak, VOF of maatschap.
  • U wonderneming is in Nederland gevestigd
  • U voldoet aan uw administratieve verplichtingen
  • U betaald minder dan €1.883 aan voorbelasting in een boekjaar

Heeft u meerdere bedrijven in uw eenmanszaak?

Dan moet u de BTW van die ondernemingen bij elkaar optellen om uw BTW-vermindering te bereken. De KOR is namelijk per ondernemer. Heeft u echter een eenmanszaak en een V.O.F. dan mag u het apart berekenen.

Ontheffing van uw administratieve plichten

Wanneer u als een ondernemer over meerdere jaren minder dan 1.345 Euro, dan betaald u helemaal geen omzetbelasting. Verwacht u dit ook voor de jaren die opeenvolgend zijn? Dan kunt u opheffing van administratieve verplichtingen krijgen, dan hoeft u ook geen kwartaalaangiften meer in te dienen.

Per jaar of per kwartaal uw KOR verrekenen.

U kunt ervoor kiezen om elke BTW aangifteperiode uw KOR te verrekenen met de belasting die u gefactureerd heeft. Dit kan tot gevolg hebben dat u aan het einde van het jaar te veel voordeel voor uzelf heeft gerekend en zult moeten terugbetalen. Het kan ook goed gaan natuurlijk, het beste is om aan het einde van het boekjaar de KOR regeling toe te passen. Soms kan het beter zijn voor uw cashflow om het toch eerder toe te passen en valt het goed te verdedigen, soms weet u al zeker hoeveel omzet u gaat draaien. Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de “kleine ondernemersregeling” pas aan het einde van het boekjaar definitief wordt.

Wilt u hulp bij uw boekhouding?

Wij werken veel samen met startende ZZP’ers en geven ze aanbod op maat, hierdoor kunt u met een gerust hart aan de slag met de zaken die belangrijk zijn voor uw groei en zorgen wij ervoor dat uw administratie en boekhouding op orde is.

Contactgegevens:

Bankastraat 76
9715 CJ Groningen
050 – 21 12 562
info[@]belastingadvies-groningen.nl
KVK: 66739926
BTW: NL856679860B01
Bank: NL57RABO 0188928839

Locatie:

Google Map of Bankastraat 76 groningen