Voorlopige aanslag

Voorlopige teruggaaf – voorlopige aanslag

De voorlopige aanslag (ook bekend als voorlopige teruggaaf) is erg handig om een groot bedrag in termijnen te verspreiden. Als u bijvoorbeeld verwacht veel geld van de Belastingdienst te krijgen aan het einde van het belastingjaar, dan kunt u zich aanmelden om in termijnen al geld van de Belastingdienst te krijgen. Dit werkt overigens ook de andere kant op, misschien minder gunstig, maar zeer handig om te anticiperen op een (forse) bijbetaling. Wanneer wij uw belastingzaken regelen, dan kan het zijn dat wij u hier attent op maken. Misschien bent u er zelf al achter dat u aanspraak wilt maken op de voorlopige aanslag van de Belastingdienst en wilt u hier advies bij in de omgeving van Groningen? Dan staan wij hier uiteraard ook voor open, u kunt dan contact met ons opnemen per telefoon of middels het onderstaande contactformulier.

Aanvullende toelichting bij uw voorlopige aanslag

 • Aanmerkelijk belang: hebt u in 2014 een aanmerkelijk belang in een vennootschap of coöperatie? Dan moet u misschien belasting betalen over het financiële voordeel dat u daarvan hebt.
 • Giften: geeft u in 2014 geld aan een goed doel of een kerkelijke of maatschappelijke instelling? Of maakt u kosten voor zo’n instelling? Dan kunt u deze uitgaven onder bepaalde voorwaarden aftrekken. Heel 2014 of gedeeltelijk niet verzekerd voor de volksverzekering: betaalt u te veel of te weinig? Wij verrekenen het verschil via een aanslag inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen.
 • Kwijtschelding durfkapitaal: leent u geld aan een startende ondernemer en scheldt u deze lening kwijt? Dan kunt u het bedrag van deze lening onder bepaalde voorwaarden aftrekken.
 • Levensonderhoud van kinderen onder de 21: hebt u in 2014 een kind jonger dan 21 jaar dat niet in staat is om in zijn eigen levensonderhoud te voorzien? Krijgt u geen kinderbijslag voor dit kind? En heeft dat kind geen studiefinanciering of een tegemoetkoming in de studiekosten? Dan kunt u de uitgaven voor levensonderhoud onder bepaalde voorwaarden aftrekken.
 • Persoonsgebonden aftrek: als u de persoonsgebonden aftrek in een eerder jaar niet helemaal kunt verrekenen met uw inkomen, kunt u het restant aftrekken in 2014.
 • Rijksmonumentenpand: hebt u in 2014 een rijksmonumentenpand? En maakt u kosten voor het onderhoud ervan? Dan kunt u deze onderhoudskosten onder bepaalde voorwaarden aftrekken.
 • Specifieke zorgkosten: hebt u in 2014 kosten voor ziekte of invaliditeit? Dan hebt u misschien recht op aftrek van uitgaven voor specifieke zorgkosten.
  Studiekosten: volgt u in 2014 een opleiding of een studie voor uw (toekomstige) beroep? Dan mag u de uitgaven hiervoor, zoals lesgeld en de uitgaven voor boeken, aftrekken als persoonsgebonden aftrek.
 • Alimentatie: als u gescheiden bent of duurzaam gescheiden leeft, kunt u te maken krijgen met partneralimentatie. Als u in 2014 bijvoorbeeld alimentatie betaalt aan uw ex-echtgenoot, kunt u deze aftrekken als persoonsgebonden aftrek.
 • Uitgaven voor tijdelijk verblijf ernstig gehandicapten: verzorgt u in het weekend of tijdens de vakantie een ernstig gehandicapte van 21 jaar of ouder die meestal in een AWBZ-instelling verblijft? En maakt u daarvoor extra kosten?

Bron bovenstaande toelichtingen.

Ja, ik wil hulp bij mijn voorlopige aanslag

Wij helpen u graag bij de behandeling van uw voorlopige aanslag en kunnen u advies geven over wat het beste bij uw situatie past. Wij kunnen u al helpen vanaf €40 voor de aanvraag, als u al uw belastingzaken voordelig en goed geregeld wilt hebben, dan kunt u gebruik maken van onze speciale aanbieding. Ons werkgebied is Groningen, dit betekent dat wanneer u in de omgeving/provincie van Groningen woont dat wij bereid zijn om bij u langs te komen. U mag uiteraard ook bij ons langskomen met uw papieren.

Uw naam

Uw e-mailadres

Uw telefoonnummer

Uw bericht


Liever meteen zelf contact opnemen voor advies of een afspraak? Dat kan via 050 – 21 12 562. Altijd bereikbaar van maandag tot en met zaterdag (09:00 tot 20:00 uur).