Aangifte erfbelasting? | Belastingadvies Groningen

Erfbelasting Groningen

Erfbelasting is een vervelende belasting om tegenaan te lopen. U heeft een dierbare verloren en nu is het uw taak om door alle papieren te gaan en uit te zoeken wat u in de aangifte erfbelasting moet verwerken. Dit is vaak een erg stressvolle tijd voor u en er moeten nog veel zaken geregeld worden.

Erfbelasting Groningen

Erfbelasting samen met Belastingadvies Groningen

De belastingdienst wil binnen 8 maanden na het overlijden van de erflater de aangifte erfbelasting ontvangen. Het is begrijpelijk dat u in deze moeilijke periode de tijd wilt nemen om deze zaken goed te regelen. De aangifte erfbelasting vergt veel tijd en vereist specifieke kennis. Toch adviseren wij u de aangifte zo spoedig mogelijk te verzenden.

Belastingadvies Groningen helpt u met erfbelasting

Onze belastingadviseur heeft de benodigde kennis en neemt u alle zorg uit handen. U kunt vertrouwen op een correcte aangifte waarbij u niet te veel erfbelasting betaald. Uw belastingconsulent doet de aangifte erfbelasting, controleert de aanslag en voert correspondentie met de Belastingdienst. Belastingadvies-Groningen.nl helpt u van begin tot eind.

Erfbelasting Groningen

Checklist aangifte erfbelasting

Wij hebben een checklist om u te helpen de juiste documenten te verzamelen. Wilt u graag een gesprek om te bespreken wat er allemaal geregeld moet worden? Wij bieden u een vrijblijvend adviesgesprek met een belastingadviseur. Dan weet u daarna precies wat er welke punten relevant zijn voor uw situatie.

Erfbelasting laten verzorgen door Belastingadvies Groningen

Elke situatie bij erfenissen is maatwerk en vereist dus een verschillende benaderingen. Ons standaardtarief voor een erfbelasting is €450. Belastingadvies Groningen heeft één belastingadviseur die alle erfbelastingen verzorgt, zo kunt u rekenen op kwaliteit.

Erfbelasting of Schenking? Let op: schenkingen binnen 180 dagen voor overlijden

Het is belangrijk om te beseffen wat onder schenkrecht valt en wat onder erfrecht.

Erfbelasting betalen over de inboedel

Veel mensen geven de verzekerde waarde van de inboedel op bij de aangifte erfbelasting. Hiermee zou u zichzelf te kort doen, want voor de erfbelasting geldt de economische waarde: dit is het bedrag dat het waard is wat je ervoor krijgt als het op bijvoorbeeld Marktplaats zou verkopen. In de praktijk is dat vaak een stuk minder dan de nieuwwaarde die de verzekering uitkeert voor het (op)nieuw kopen van alle spullen. Alleen waardevolle voorwerpen zoals antiek, sieraden en kunst zijn wel waardevast.

Successierecht of Erfbelasting?

Successierecht is de oude term voor erfbelasting, successierecht is dus hetzelfde als erfbelasting. Sinds 2010 gebruikt de Belastingdienst de benaming van erfbelasting in plaats van Successierecht.

Doe tijdig uw aangifte erfbelasting

U betaalt eerder rente over de erfbelasting dan de 8 maanden tijd die u krijgt om de aangifte erfbelasting te verzorgen van de Belastingdienst. Normaal krijgt u geen boete wanneer u keurig op tijd uw rekening betaald, maar de Belastingdienst heeft nog een onaardige passage in de belastingwetgeving staan die leest: 'Tot zes weken zijn verstreken na de datum waarop de aanslag is opgelegd.'

Wanneer u dus in januari de erfenis ontvangt dan wordt deze in september rentedragend. Stel u doet 18 juli de aangifte erfbelasting en krijgt exact een maand later de aanslag. Dit betekend dat zes weken later op 29 september uw aangifte pas echt is aangekomen. U betaald dan 4% rente over de erfenis, niet al te mals dus. Wij adviseren u binnen 3,5 maand de aangifte te verzorgen. De termijn die berekend wordt met rente is vastgezet op 19 weken na ontvangst van de aangifte. Dit maakt 3,5 maand na het ontvangen van de erfenis een veilige grens.

Neem contact op met Belastingadvies Groningen

Als u graag wilt dat wij u verder helpen met erfbelasting neem dan contact op met onze belastingadviseur via onderstaan contactformulier. Wij reageren altijd zo spoedig mogelijk en streven ernaar om binnen 24 uur een antwoord te geven op uw bericht. Bel ons op: 050 200 4086

Wilt u ook hulp bij uw erfbelasting?

Neem contact met ons op.

The form contains errors