Jaarrekening BV | Belastingadvies Groningen | Belastingadvies Groningen

Jaarrekening BV

De jaarrekening van uw BV uitbesteden? Een verstandig idee! Belastingadvies Groningen neemt dit graag uit uw handen. Onze professionele en ervaren boekhouders helpen u om de administratie op orde te krijgen. Bespaar veel tijd en geld. Laat daarom de jaarrekening van uw BV over aan Belastingadvies Groningen!

jaarrekening-bv

Een jaarrekening is verplicht voor een BV

Het is volgens de wet verplicht om de jaarrekening van uw BV op te stellen, vast te stellen en te deponeren bij de Kamer van Koophandel (KvK). In normale gevallen moet de jaarrekening binnen vijf maanden na afloop van het boekjaar zijn opgemaakt.


De rekening moet door de bestuurders en commissarissen (indien die van toepassing zijn) van de vennootschap worden ondertekend. Heeft uw BV aandeelhouders of een ondernemingsraad? Dan moeten ook zij de rekening inzien. Aandeelhouders kunnen maximaal 5 maanden uitstel verlenen aan het bestuur. Dit komt voor bij bijzondere omstandigheden. Treed er slechts één of twee eigenaren op als DGA? Deze hebben ook de verplichting om te tekenen en te deponeren namens de onderneming.


Vervolgens moet de jaarrekening binnen twee maanden na het opmaken ervan worden vastgesteld. Daarna moet het binnen acht dagen worden gedeponeerd. Gebeurt dit te laat of zelfs helemaal niet? Dan kunt u een aanzienlijke boete verwachten! Dit willen we natuurlijk te allen tijde voorkomen. Vandaar dat het een goed idee is om de jaarrekening van uw BV uit te besteden aan Belastingadvies Groningen.

jaarrekening-bv-uitbesteden

Waarom de jaarrekening van een BV uitbesteden aan Belastingadvies Groningen?

De twee grootste redenen om de jaarrekening van een BV uit te besteden zijn meestal een tekort aan tijd en kennis. Boekhouding kost eenmaal veel tijd om goed te doen. Het kan zijn dat u deze tijd niet heeft of dat u liever focust op andere belangrijke zaken.


Ook kan het zijn dat u er weinig kennis van heeft. Door als maar zaken op te moeten zoeken gaat het nog langer duren natuurlijk! Daarnaast is de kans op fouten groter. Belastingadvies Groningen beschikt over alle kennis als het gaat om een jaarrekening. Wij stellen het foutloos voor u op.


Het uitbesteden van de jaarrekening aan Belastingadvies Groningen heeft hiernaast nog andere voordelen:

 • U besteedt geen extra accountantskosten;
 • De jaarrekening wordt digitaal verwerkt;
 • De jaarrekening wordt altijd op tijd gedeponeerd.

Wij kunnen ook de algehele boekhouding van uw BV uit uw handen nemen. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bepalen wij samen voor u wat het beste is.

Verschil tussen een jaarrekening en jaarverslag

Een jaarrekening wordt vaak een jaarverslag genoemd en visa versa. Echter betekenen deze twee dingen niet hetzelfde. In een jaarverslag staan uw bedrijfsactiviteiten van het afgelopen jaar. Wat hier precies in staat is aan u. Bij veel organisaties staat het volgende in een jaarverslag:

 • Alle werkzaamheden van het laatste jaar;
 • Een overzicht van de financiën;
 • Profiel van uw organisatie (missie, visie, werkmethoden);
 • Marketingstrategieën;
 • Doelstellingen en successen.

Een jaarrekening is slechts een deel van dit verslag. Deze rekening moet een duidelijk beeld geven van de financiële situatie van uw BV in het afgelopen jaar. Een jaarrekening bestaat uit drie onderdelen:

 • De balans
 • De winst- en verliesrekening
 • Een toelichting

Hoe groter uw BV, hoe meer financiële informatie in de jaarrekening moet terug komen. Dit gaat meer tijd kosten. Daarom raden wij kleine en middelgrote BV’s aan om dit uit te besteden. Vooral als salarisadministratie in Groningen van toepassing is. Daarnaast nemen we de aangifte inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting ook graag uit uw handen!

Jaarrekening BV uitbesteden aan Belastingadvies Groningen

Kost het opstellen, vaststellen en deponeren van een jaarrekening te veel tijd en energie? Besteed het dan uit aan Belastingadvies Groningen. Wij zijn hét boekhoudkantoor van Groningen en omstreken.


Wij ondersteunen naast BV’s ook eenmanszaken (ZZP’ers) en particulieren. Hiernaast kunnen wij u van dienst zijn bij een eenmanszaak omzetten naar BV, salarisadministratie of de complete boekhouding.


Besteed de jaarrekening van uw BV aan ons uit en bespaar veel tijd en geld! Neem gerust contact met ons op of kom langs bij ons kantoor.

Neem contact op!

Helaas..

Van ZZP naar BV