Belastingaangifte als ondernemer | Belastingadvies Groningen

Zakelijke belastingaangifte

Zakelijke belastingaangifte

Belastingaangifte voor ondernemers


Wanneer u aangemerkt bent als ondernemer door de Belastingdienst dient u belastingaangifte te doen. Dit houdt in dat u aangeeft wat uw winst uit onderneming is. Hiernaast doet u ook aangifte van uw privézaken, net als een gewone belastingaangifte. Dit wordt tegenwoordig gecombineerd in de aangifte inkomstenbelasting, u doet dus niet apart aangifte voor uw zaak.

Aangifte inkomstenbelasting groningen

De belastingdienst bepaalt of u ondernemer bent.

Wanneer u op structurele basis winst maakt in uw onderneming, wordt u waarschijnlijk aangemerkt als ondernemer door de Belastingdienst. Nu bent u verplicht om uw aangifte inkomstenbelasting digitaal te verzorgen. Er zijn ook andere zaken die meespelen in het bepalen van uw zelfstandigheid. Bijvoorbeeld hoeveel inspraak derden hebben op de bedrijfsvoering van uw onderneming. Wanneer u erg veel tijd besteedt aan een klus, maar u er niet veel geld aan verdient kan het zijn dat u niet als ondernemer beschouwd wordt. Het urencriterium is een belangrijk ijkpunt van de Belastingdienst.

BTW aangifte doen, maar geen voordelen voor de inkomstenbelasting als ondernemer

Het kan zijn dat u niet aangemerkt wordt als ondernemer door de Belastingdienst, maar toch uw btw kwartaalaangiften dient te verzorgen. Wanneer u een onderneming geregistreerd heeft bij Kamer van Koophandel, dient u bijna altijd belasting te rekenen over de diensten en producten die u levert. Er zijn uitzonderingen voor het betalen van uw btw, bijvoorbeeld wanneer u in de Kleine OndernemersRegeling (KOR) valt. Soms kan het ook zijn dat u vrijstelling van btw-betaling krijgt, dit betekent dat u als ondernemer geen btw rekent over de diensten die u levert.

BTW aangifte zonder aanmerking ondernemer

U heeft een jaarrekening nodig voor uw belastingaangifte als ondernemer

Om goed in kaart te brengen wat u aan winst heeft genoten in een belastingjaar, dient u een degelijke boekhouding en administratie te voeren. Belastingadvies Groningen geeft u, op de pagina’s over hoe een goede administratie werkt en hoe u de boekhouding verzorgt, tips hoe u dit kunt doen. Wilt u liever een boekhouder in Groningen al het werk voor u laten doen? Dan kunt u geheel vrijblijvend een afspraak plannen om de mogelijkheden te bespreken.

Wilt u ook hulp bij uw zakelijke belastingaangifte?

Neem contact met ons op.

Helaas..

Belastingaangifte Groningen uitbesteden