Zorgtoeslag aanvragen? | Belastingadvies Groningen

Zorgtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag is een bijdrage voor de kosten die u maakt voor uw zorgverzekering. Dit maakt het voor iedereen in Nederland een stuk makkelijker om -goed- verzekerd te zijn tegen vervelende ongelukken. Zolang u premie betaalt aan een zorgverzekeraar heeft u recht op zorgtoeslag, met de uitzondering van kinderen onder 18 jaar. Die zijn namelijk kosteloos meeverzekerd door hun ouder of voogd.

Zorgtoeslag

Uw toeslag goed geregeld

Het is zaak dat ieder jaar de juiste gegevens worden aangeleverd aan de Belastingdienst, zodat u ook maandelijks het juiste bedrag kunt ontvangen. Net als bij alle aangiftes is het belangrijk om te voorkomen dat er op onjuiste informatie aangeleverd wordt. Het prettigste is als u niet voor verrassingen komt te staan. Belastingadvies Groningen loopt voor u na of alle gegevens kloppen en verwerkt het voor u in de aangifte. U hoeft zich dus nergens druk om te maken. 

Zorgtoeslag Groningen

Zorgtoeslag uit voorgaande jaren

U moet uitstel hebben voor uw aangifte inkomstenbelasting over het voorgaande jaar waarvoor u de aanslag wilt aanvragen. Dus om de zorgtoeslag uit 2018 aan te vragen na – 1 september – 2018 dient u uitstel te hebben voor uw aangifte inkomstenbelasting uit het jaar 2018.

Wanneer heeft u recht op zorgtoeslag?

  U bent ouder dan 18 jaar

  U hebt een Nederlandse zorgverzekering

  Uw inkomen is niet te hoog

  U hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning

  Uw vermogen is niet te hoog

Wanneer heeft u GEEN recht op zorgtoeslag?

  U bent militair

  U bent gedetineerd

  U bent gemoedsbezwaard

  U bent in Nederland om te studeren

Hulp bij uw zorgtoeslag

Belastingadvies Groningen kan uw zorgtoeslag aanvragen vanaf €35. 

Ondersteuning aanvraag zorgtoeslag

Hulp bij uw zorgtoeslag

Wilt u hulp bij uw belastingaangifte en andere toeslagen? Belastingadvies Groningen heeft gespecialiseerde belastingadviseurs voor u klaarstaan!

Wilt u ook hulp bij uw aanslagen?

Neem contact met ons op.

Helaas..

Hulp aanvragen zorgtoeslag