Huurtoeslag Groningen aanvragen? | Belastingadvies Groningen

Huurtoeslag aanvragen Groningen

Huurtoeslag aanvragen in Groningen kan een ingewikkelde kwestie zijn. Het kan zijn dat u niet precies weet waar u recht op hebt of hoe u de juiste zaken invult bij de belastingdienst. Een fout in de aanvraag sluipt er gauw in. Het is daarom belangrijk om de aanvraag van huurtoeslag of huursubsidie goed uit te voeren!

Geen paniek, dit hoeft u niet alleen te doen. Wij kunnen helpen met huurtoeslag aanvragen in Groningen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. Ons team staat voor u klaar!

Huurtoeslag

HULP BIJ HUURTOESLAG AAVRAGEN IN GRONINGEN

Een fout bij huurtoeslag aanvragen in Groningen kan erg vervelende gevolgen hebben. Het is bij de huurtoeslag mogelijk om honderden tot duizenden euro’s belastingvoordeel mis te lopen als u de aanvraag niet correct invoert.

Soms kan een fout bij de aanvraag ook leiden tot het ontvangen van te veel toeslag. In dit geval zult u het teveel ontvangen bedrag terug moeten betalen. Dit zijn allemaal onaangename verrassingen die voorkomen kunnen worden.

Kunt u hulp gebruiken bij huurtoeslag aanvragen in Groningen? Plan een gratis adviesgesprek met een van onze specialisten voor meer informatie!

Huurtoeslag Groningen

VOORBEREIDING OP HET AANVRAGEN VAN HUURTOESLAG

We kunnen ons voorstellen dat u bij de aanvraag van huurtoeslag geen idee hebt waar u moet beginnen. Voor een goede voorbereiding van onze kennismaking in Groningen is het fijn als u antwoord kunt geven op de volgende vragen:

 • Woont u alleen of met een partner of medebewoner?
 • Wat is uw leeftijd?
 • Hoe hoog is uw huur?
 • Wat voor soort huurhuis heeft u?
 • Hoe hoog is uw inkomen?

Al deze vragen hebben namelijk invloed of u voor toeslagen in aanmerking komt. Wij kunnen deze zaken verder met u uitzoeken.

RECHT OP HUURTOESLAG IN GRONINGEN VOOR STUDENTEN

Het recht op huurtoeslag kan erg verwarrend zijn, helemaal als student in Groningen waarbij een voordeur met meerdere mensen gedeeld wordt. Deze zaken maken de aanvraag nog complexer.

Ook als je als student benieuwd bent of je recht hebt op deze en andere toeslagen, kun je gerust contact met ons opnemen. Wij hebben alle kennis in huis om al je vragen te beantwoorden en mee te denken in de mogelijkheden van de aanvraag!

BELASTINGVOORDEEL MET TOESLAGEN

Ook voor mensen die geen voordeur delen kan huurtoeslag aanvragen ingewikkeld zijn om goed te begrijpen. Uw toeslagen goed regelen is erg belangrijk. Het voordeel hiervan kan namelijk oplopen in diverse belastingvoordelen.

Om dit maximaal te benutten berekenen wij voor u wat de huursubsidie in Groningen moet zijn en wij zorgen dat dit bij de Belastingdienst wordt ingeleverd. Zij hebben dan maximaal dertien weken om ervoor te zorgen dat de aanvraag verwerkt wordt.

Daarna zult u rond de 20ste van de maand uw subsidie ontvangen. U krijgt dan ook met terugwerkende kracht eventueel misgelopen toeslagen uitbetaald. Als u hulp wilt bij het uw huurtoeslag aanvragen helpt een belastingadviseur u hier verder mee.

Huurtoeslag studenten Groningen

Huurtoeslag aanvragen, wijzigen of stopzetten?

Als u op dit moment al huurtoeslag heeft, dan weet u dat u elk jaar uw aanvraag moet aanvullen met nieuwe gegevens. Als u hulp nodig heeft bij het aanvragen, wijzigen of stopzetten van huursubsidie in Groningen, kunnen wij dat los aanbieden vanaf €35.

VOORWAARDEN OM HUURTOESLAG AAN TE VRAGEN

Om het recht te hebben om huurtoeslag aan te vragen moet u, uw medebewoner of (toeslag)partner voldoen aan de volgende eisen:

 • U bent ouder dan 18 jaar
 • U huurt een zelfstandige woonruimte
 • U, uw eventuele partner en medebewoners staat bij de gemeente ingeschreven op uw woonadres. Op uw woonadres staan geen andere personen ingeschreven bij de gemeente (behalve een eventuele onderhuurder)
 • U, uw eventuele partner en medebewoners hebben de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning
 • Uw (gezamenlijke) inkomen en huurprijs zijn niet te hoog
 • Uw vermogen is niet te hoog

Specifieke voorwaarden van uw eigen woonsituatie bepalen of u recht heeft op huurtoeslag aanvragen. Op de website van de Belastingdienst vindt u extra informatie rondom alle voorwaarden. Uiteraard kunnen wij u hier ook mee verder helpen.

Huurtoeslag uit voorgaande jaren

Naast uw huidige woonsituatie is het in sommige gevallen mogelijk om een aanvraag in te dienen uit voorgaande jaren. U kunt alleen huurtoeslag uit voorgaande jaren krijgen als u uitstel heeft gekregen op de aangifte inkomstenbelasting voor dat jaar.

Als u huurtoeslag over vorig (belasting)jaar wilt ontvangen, moet u (of uw medebewoner) dus uitstel hebben gekregen voor de aangifte inkomstenbelasting over dit jaar. Als dit bij u het geval is dan kunt u nog huurtoeslag aanvragen in Groningen over vorig jaar. Wij kunnen u hierbij helpen!

HELP MIJ MET MIJN AANVRAAG!

Wij kunnen uw huurtoeslag al regelen vanaf €35. Als u wilt dat wij bij u langskomen dan is dit mogelijk in de omgeving van Groningen. Het is ook mogelijk om bij ons op locatie langs te komen. Wilt u hulp bij uw belastingaangifte en andere toeslagen zoals kinderopvangtoeslag of zorgtoeslag? Wij hebben een aangepast tarief wanneer er meerdere zaken geregeld moeten worden.

U kunt contact met ons opnemen door te bellen of door onderstaand contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Woont u niet in Groningen? Dat geeft niks, wij kunnen (bijna) altijd uw toeslag regelen na een telefonisch gesprek of met aanvullende informatie per e-mail.

HULP BIJ HUURTOESLAG AANVRAGEN IN GRONINGEN?

Helaas..

Hulp huurtoeslag aanvragen