Zakelijke belastingaangifte

Belastingaangifte voor de ondernemer.

Wanneer u aangemerkt bent als ondernemer door de Belastingdienst doet u Belastingaangifte als ondernemer. Dit houdt in dat u aangeeft wat uw “winst uit onderneming” is. Hiernaast doet u ook aangifte van uw privézaken, net als een gewone belastingaangifte. Dit wordt tegenwoordig gecombineerd in de aangifte inkomstenbelasting, u doet dus niet apart aangifte voor uw zaak.

De belastingdienst bepaald of u ondernemer bent.

Wanneer u op structurele basis winst maakt in uw onderneming dan wordt u waarschijnlijk aangemerkt als ondernemer door de Belastingdienst. Nu bent u verplicht om uw aangifte inkomstenbelasting digitaal te verzorgen. Er zijn ook andere zaken die meespelen in het bepalen van uw zelfstandigheid. Bijvoorbeeld hoeveel inspraak derden hebben op de bedrijfsvoering van uw onderneming. Wanneer u erg veel tijd besteed aan een klus, maar u er niet veel geld aan verdiend kan het zijn dat (inkomstenbelasting) u niet als ondernemer beschouwt wordt. Het urencriterium is een belangrijk eikpunt van de Belastingdienst.

BTW aangifte doen, maar geen voordelen voor de inkomstenbelasting als ondernemer

Het kan zijn dat u niet aangemerkt wordt als ondernemer door de Belastingdienst, maar toch uw BTW kwartaalaangiften dient te verzorgen. Wanneer u een onderneming geregistreerd heeft bij Kamer van Koophandel, dient u bijna altijd belasting te rekenen over de diensten/producten die u levert. Er zijn uitzonderingen voor het betalen van uw BTW, bijvoorbeeld wanneer u in de Kleine OndernemersRegeling (KOR) valt. Soms kan het ook zijn dat u vrijstelling van BTW betaling krijgt, dit betekent dat u als ondernemer geen BTW rekent over de diensten die u levert.

U heeft een jaarrekening nodig voor uw belastingaangifte als ondernemer

Om goed in kaart te brengen wat u aan winst heeft genoten in een belastingjaar dient u een degelijke boekhouding en administratie te voeren. Belastingadvies Groningen geeft u, op de pagina’s over hoe een goede administratie werkt en hoe u de boekhouding verzorgt, tips hoe u dit kunt doen. Wilt u liever een Boekhouder in Groningen al het werk voor u laten doen? Dan kunt u geheel vrijblijvend een afspraak plannen om de mogelijkheden te bespreken.

Contactgegevens:

Bankastraat 76
9715 CJ Groningen
050 – 21 12 562
info[@]belastingadvies-groningen.nl
KVK: 66739926
BTW: NL856679860B01
Bank: NL57RABO 0188928839

Locatie:

Google Map of Bankastraat 76 groningen