Ons artikel in de CIG

Wij zijn erg blij dat de CIG een artikel over ons hebben geschreven.

Hier nog wat achtergrond informatie over de afgelopen periode:

Belastingadvies-Groningen.nl groeit enorm

Wij worden elke maand weer verrast door de hoeveelheid nieuwe hulp die we mogen bieden aan alle mensen in en rond Groningen. Wij geloven door op een vriendelijke en professionele wijze onze klanten te helpen dat wij er allemaal beter van worden. Uw situatie wordt helder gemaakt door onze belastingadviseur en de situatie wordt zo optimaal mogelijk voor u in orde gemaakt.

Ons doel voor de komende jaren

Wij streven ernaar om zo veel mogelijk mensen hun zorgen uit handen te nemen en ze met een goed gevoel weer op pad te sturen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat mensen niet meer (te) veel belasting betalen en dat de onzekerheid die soms heerst weggenomen kan worden. Wij gaan altijd met een betrokken gevoel aan slag bij langere projecten voor onze klanten. Vooral hopen wij dat iedereen die ons inschakelt, het optimale uit zijn/haar situatie kan halen.

Belastingadvies-Groningen.nl niet meer weg te denken

Over enkele jaren is Belastingadvies-Groningen.nl een zelfstandig “brand” in Groningen. Daar kan je van uit gaan!

Belastingaangifte 2015; de vijf belangrijkste wijzigingen.

Beste lezer,

In deze blogpost ga ik jullie vertellen welke wijzigingen het meeste impact hebben op de belastingaangifte 2015 ten overstaande van voorgaande jaren.

Voor de mensen die dit lezen en een punt tegenkomen die voor hun relevant is, goed opletten dus!

1. Hypotheekrenteaftrek

De eerste verandering die we gaan zien in de belastingaangifte is de Hypotheekrenteaftrek, dit woord is misschien niet alleen het gekste om aan elkaar geschreven te zien en ook nog correct Nederlands te zijn, maar het is vanaf dit jaar ook iets minder plezierig om hem in te vullen ten overstaande van verleden jaar. De hypotheekrenteaftrek gaat in stapjes afgebouwd worden in het hoogste tarief en dit jaar zien we dat hij tot 51% geteld mag worden en verleden jaar tot ongeveer 52%. Hiernaast gaat de WOZ-waarde van uw woning (die u bij uw inkomen optelt) gaat iets omhoog, namelijk van: 0,7% naar 0,75%. Dit is samen met punt 5 waarschijnlijk qua regeltjes het lastigste.

2. Scholingskosten

De student kon voor de aangifte van 2014 nog scholingskosten aftrekken, hier zaten best veel regeltjes aan verbonden, maar vanaf de helft van verleden jaar (1 juni 2015) mogen deze kosten niet meer afgetrokken worden op de aangifte inkomstenbelasting. Als u hiervan gebruik wil of heeft gemaakt is het dus even goed kijken of er nog voordeel was in het eerste half jaar van de belastingaangifte 2015.

3. Vrijstelling

De vrijstelling verandert iets in uw voordeel, deze gaat van €21.139 naar €21.300. Uw voordeel is dus €161 over het belastingjaar. Heeft u al de liefde van uw leven gevonden? Helemaal super, met uw (belasting)partner is uw voordeel verdubbeld. De vrijstelling gaat in de aankomende jaren nog iets omhoog, dus ook voor aankomende jaren is het handig om dit puntje goed te controleren.

4. Zorgkosten

Dit is voor veel mensen misschien wel de minst leuke wijziging, er zijn veel kosten uit uw zorg die niet meer onder een aftrekpost gezet kunnen worden in de belastingaangifte. Het is voor u dus extra relevant om goed te controleren welke zorgkosten niet langer aftrekbaar zijn op de aangifte inkomstenbelasting. Hier leest u op de site van de Belastingdienst een overzicht van zorgkosten. Dit overzicht betreft 2014-2016.

5. Kinderalimentatie

Last but not least, de alimentatie wordt aangepast. Dit is ook zeker voor de mensen die alimentatie betalen een relevante punt. U mag vanaf dit jaar niet meer uw alimentatie aftrekken op BOX 1, u kunt daarentegen – mits u een vermogen en schuld heeft – uw alimentatie als schuld opvoeren in BOX 3. Het is zeker niet onverstandig om hier een adviseur naar te laten kijken.

De gebruikelijke tips voor het invullen van de belastingaangifte:

Wacht niet te lang met het invullen van de aangifte inkomstenbelasting – hoe sneller u hem invult, hoe sneller u bericht zult ontvangen van de belastingdienst. Als er veel veranderd is in uw situatie het afgelopen jaar, dan is het vaak verstandig om een belastingadviseur de aangifte te laten verzorgen of controleren.

Het is heel erg druk sinds dit jaar (we mogen allemaal online de aangifte doen!) en hierdoor zijn er enorme piekbelastingen op de website van de belastingdienst. Hoe kunt u dit probleem tacklen? Probeer zoveel mogelijk op ongebruikelijke tijden de aangifte te versturen. Dus in plaats van de op regenachtige zondagmiddag, nu maar eens ervoor gaan zitten bij dat heerlijke lentezonnetje. De meeste kans dat er dan een stuk minder mensen zich verleid voelen om op hetzelfde moment als u in te loggen.

Doe het ook niet op de laatste snik, het is vrij bekend dat u -net als iedereen- nogal procrastineert, dit eindeloze uitstel gedrag zorgt ervoor dat u samen met de helft van Nederland eind april uw aangifte inkomstenbelasting probeert te versturen. Het is nu waarschijnlijk nog drukker als het ook nog eens regent, wilt u echt die gok nemen in Nederland?

Belastingadviseur voor uw belastingaangifte?

Als u wat hulp zou willen hebben bij het invullen of controleren van de belastingaangifte 2015 dan helpt belastingadvies-groningen.nl u graag. Wij hebben voor de belastingaangifte 2015 een geweldige kortingsactie lopen van maar liefst 50%. 

Wij wensen u een hoop voordeel toe dit jaar! :)

 

Bron: DTF – Valkuilen Belastingaangifte