Huurtoeslag

Huurtoeslag door Belastingadvies Groningen

Huurtoeslag kaan een ingewikkelde toeslag zijn bij de Belastingdienst. Vaak weten mensen niet goed waar ze recht op hebben en een fout in de aanvraag sluipt er gauw in. Dit kan erg vervelende gevolgen hebben; het is bij de huurtoeslag mogelijk om honderden tot duizenden euro’s belastingvoordeel mis te lopen bij het niet correct aanvragen van uw huurtoeslag en soms kunt u een fout maken waardoor u teveel toeslag ontvangt. In dit laatste geval zult u het teveel ontvangen bedrag terug moeten betalen.

Vragen bij aanvragen huurtoeslag

 • Woont u alleen of met een partner of medebewoner?
 • Wat is uw leeftijd?
 • Hoe hoog is uw huur?
 • Wat voor soort huurhuis heeft u?
 • Hoe hoog is uw inkomen?

Student in Groningen en recht op huurtoeslag?

Huurtoeslag kan erg verwarrend zijn, helemaal als je in Groningen woont als student en bijvoorbeeld een voordeur met meerdere mensen deelt. Hoe zit het nou precies? Als je benieuwd bent naar het antwoord op dit type vragen kun je gerust contact met ons opnemen en dan kijken we wat de mogelijkheden zijn. Wij hebben alle kennis in huis om de meest moeilijke kwesties voor u op te lossen.

Belastingvoordeel bij recht op huurtoeslag

Ook voor mensen die geen voordeur delen kan huurtoeslag soms moeilijk zijn om goed te begrijpen en uw huurtoeslag goed regelen is erg belangrijk (het voordeel van huurtoeslag kan snel oplopen!). Wij berekenen voor u wat de huurtoeslag moet zijn en zorgen dat het bij de Belastingdienst wordt ingeleverd. De Belastingdienst heeft dan maximaal dertien weken om ervoor te zorgen dat de aanvraag verwerkt wordt. Daarna zult u rond elke 20ste van de maand uw huurtoeslag ontvangen. U krijgt dan ook met terugwerkende kracht eventueel misgelopen huurtoeslag uitbetaald. Als u hulp wilt bij het aanvragen van huurtoeslag helpt een belastingadviseur u hier verder mee.

Huurtoeslag aanvragen, wijzigen of stopzetten?

De lezers die op dit moment al huurtoeslag hebben, weten dat ze elk jaar hun aanvraag huurtoeslag moeten aanvullen met nieuwe gegevens. Als u hulp nodig heeft bij het aanvragen, wijzigen of stopzetten van huurtoeslag kunnen wij dat los aanbieden vanaf €25.

Heeft u recht op huurtoeslag?

Om recht te hebben op huurtoeslag moet u, uw medebewoner of (toeslag)partner voldoen aan de volgende eisen:

 • U bent ouder dan 18 jaar
 • U huurt een zelfstandige woonruimte
 • U, uw eventuele partner en medebewoners staan bij de gemeente ingeschreven op uw woonadres Op uw woonadres staan geen andere personen ingeschreven bij de gemeente (behalve een eventuele onderhuurder)
 • U, uw eventuele partner en medebewoners hebben de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning
 • Uw (gezamenlijke) inkomen en huurprijs zijn niet te hoog
 • Uw vermogen is niet te hoog

Uw woonsituatie met betrekking tot de toeslag

Het is ook afhankelijk van uw situatie of u recht heeft op huurtoeslag. Onderstaande links verwijzen naar de website van de Belastingdienst met extra informatie betreffende uw situatie.

 • U woont alleen
 • U woont niet alleen

Huurtoeslag uit voorgaande jaren

U kunt alleen huurtoeslag uit voorgaande jaren krijgen als u uitstel heeft gekregen op de aangifte inkomstenbelasting voor dat jaar. Als u huurtoeslag over vorig (belasting)jaar wilt ontvangen, moet u (of uw medebewoner) dus uitstel hebben gekregen voor de aangifte inkomstenbelasting over dit jaar. Als dit bij u het geval is dan kunt u nog huurtoeslag aanvragen over vorig jaar.

Als u hulp wilt bij het aanvragen van huurtoeslag van dit jaar of van voorgaande jaren, dan helpen wij u graag en als u in de omgeving/provincie Groningen woont dan kunnen wij eventueel zelfs bij u langskomen!

Help mij met mijn huurtoeslag!

Wij kunnen uw huurtoeslag al regelen vanaf €25. Als u wilt dat wij bij u langskomen dan is dit mogelijk in de omgeving van Groningen. Wanneer u in de stad Groningen woont komen wij zelfs geheel kosteloos bij u op bezoek. Het is ook mogelijk om bij ons op locatie in Groningen langs te komen. Wilt u hulp bij uw belastingaangifte en andere toeslagen? Wij hebben een wanneer er meerdere zaken geregeld moeten worden.

Contact met Belastingadvies Groningen

U kunt contact met ons opnemen door te bellen of door onderstaand contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Woont u niet in Groningen? Dat geeft niks, wij kunnen (bijna) altijd uw toeslag regelen na een telefonisch gesprek of met aanvullende informatie per e-mail.

Contactgegevens:

Bankastraat 76
9715 CJ Groningen
050 – 21 12 562
info[@]belastingadvies-groningen.nl
KVK: 66739926
BTW: NL856679860B01
Bank: NL57RABO 0188928839

Locatie:

Google Map of Bankastraat 76 groningen